Vinny's Bakery sponsoren

Bakker van het volk

Tijdens mijn interview met Vincent Winkler, eigenaar van Vinny’s Bakery, kwam duidelijk naar voren dat hij niet alleen brood en banket maakt voor de bewoners, maar ook de sportclubs en scholen op IJburg steunt. Ik vond de verhalen zo gaaf om te horen dat ik ze echt als apart interview moest uploaden. Enjoy!

Omdat de regelgeving verandert, moeten ondernemers zoeken naar andere manieren om hun doelen te bereiken. Dit geldt ook voor Vinny’s Bakery. Voor hen viel een belangrijke marketingtak weg, toen de regels veranderden omtrent reclamefolders.

“Eerst deed ik een foldertje voor de bewoners van IJburg, dat zijn mijn klanten, maar nu mag dat niet meer. De manier om een extra trigger te creëren voor je klanten, die is weg. De machtspositie is daarmee zeker bij de grote jongens, die hebben namelijk het kapitaal om internetreclame en tv-spotjes te betalen, dat kunnen de kleine ondernemingen niet. Dat is heel jammer.”

Om dan toch een beetje te kunnen adverteren zou Vincent een grote som geld uit moeten geven, maar met het verkopen van brood is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

“Een bord langs de weg in de wijken is enorm duur. Wij verkopen brood, mijn winst is een centenkwestie, als ik dan moet adverteren kost het me al 250 euro om een advertentie te laten maken en om het dan een week te laten hangen… Daar moet ik zoveel brood voor verkopen om dat terug te betalen, dat het niet eens meer rendabel is. Daarvoor was het foldertje interessant.”

Samen voor IJburg

Vincent heeft besloten om zijn energie niet te steken in het adverteren, maar juist in het ondersteunen van de community op IJburg.

“Ik sponsor de scholen heel vaak. Nooit in geld, altijd in producten. Bij het paasontbijt bijvoorbeeld met broodjes, krentenbollen, mini-muffins. Dat pak ik allemaal zeker mee.”

Daar houdt het echter niet bij op. Ook de sportclubs in de buurt krijgen steun van Vinny’s Bakery.

 “Ik sponsor bijna elke sportbeweging hier op IJburg, voornamelijk het voetbal: AFC IJburg. IJburg is heel kinderrijk, ze sporten heel veel, vooral voetbal. Daar heb ik dus mijn eigen counter neergezet, waar mijn producten worden verkocht. Straks met de avondvierdaagse sta ik drie dagen langs de weg om eierkoeken uit te delen. Dit zijn alternatieven waaraan je mee gaat doen, die ook nog eens heel leuk zijn.”


Vergeet het bericht niet te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *