Vinny's Bakery

Vincent Winkler: De Vinny in Vinny’s Bakery

Om succes te behalen wordt er vaak gezegd dat je moet focussen op een bepaalde niché. Met een winkel op IJburg lijkt dat niet anders te kunnen voor Vincent Winkler, eigenaar van Vinny’s Bakery. Ik ben naar de winkel gegaan om Vincent vragen te stellen over de gang van zaken, de tegenslagen en het succes.

Net als vele andere bakkers die hun voorouders opvolgden, was ook Vincent Winkler geïnspireerd om de carrière van zijn vader te achtervolgen en in zijn voetstappen te treden.

“Het bedrijf is eigenlijk altijd van mijn vader geweest, maar ik heb tegen de man die het toen van hem overnam gezegd, als je het ooit wegdoet, wil ik het graag van je overnemen. Zeven jaar geleden kreeg ik een sms’je, met het bericht of ik daar nog steeds interesse in had en daar heb ik volmondig ja op geantwoord. Nu zijn we zeven jaar verder.”

Aan het begin van dit avontuur liep alles voorspoedig. Vincent opende zelfs 2 andere filialen, echter is er op dit moment nog maar eentje open, de eerste winkel op IJburg.

“De eerste winkel was IJburg, een jaar later heb ik Diemen geopend en nog een jaar later heb ik Amsterdam-Noord geopend. Diemen heb ik verkocht. Amsterdam-Noord liep wat minder, ik wilde er geen hobbywinkeltje van maken, dus die hebben we ook verkocht. Nu hebben we dus alleen IJburg nog. Ik zie verder wel wat er op mijn pad komt, ik ben overal voor open.”

Harder werken dan ooit tevoren

Vincent gaat niet bij de pakken neerzitten, hij is juist extra gemotiveerd om al zijn energie te steken in het verbeteren van zijn producten en de relaties met grote klanten. Zo heeft hij een samenwerking met Van der Valk hotels in Oostzaan en Almere, maar ook ondernemers in Amsterdam genieten van Vinny’s producten.

“Van der Valk is voornamelijk gebak en taart, bruidstaarten vooral. Dan heb je de horecaklanten die wat gebak afnemen en nog brood, denk aan stokbroden. Dan heb ik nog een groep klanten die muffins bij mij afneemt. Die worden dan weer verkocht in Amsterdam.”

De producten die Vinny’s Bakery levert aan zakelijke klanten zijn maar een fractie van het hele assortiment. De grootte van het assortiment heeft vooral te maken met zijn vader.

“Dat komt vooral door mijn vaderstak. Die experimenteert met producten. Af en toe doen we die in de aanbieding, als het aanslaat behouden we het product, slaat het niet aan dan gaat het product eruit.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
previous arrow
next arrow

De klant is koning

Kun je tussen het brede assortiment toch niet vinden wat je zoekt, dan kun je bij Vinny’s altijd je eigen creatieve geest zijn gang laten gaan.

“Mijn klanten en horecaklanten kiezen bewust voor mij en niet voor de grote jongens, dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ik zo flexibel ben. Ze kunnen hun eigen wensen doorgeven. Als ze bijvoorbeeld een broodje willen met olijven, noten en paprika erin, dan kunnen ze dat krijgen. Als ze een donut willen met paarse spikkels, aardbeien, chocolade en banaan, dan kan dat.”

Met zoveel keuze moet het voor klanten enorm moeilijk zijn om een keuze te maken. Toch weten de meeste klanten het 100% volkoren brood te vinden. Dat is namelijk het populairste item wat Vincent Winkler verkoopt.

“De 100% volkoren is het bestverkochte brood wat ik heb. Het is, de naam zegt het al, 100% volkoren. Niet 10% volkoren en 90% wit, wat je vaak bij de supermarkten krijgt. Daarom komen veel mensen naar mij toe, omdat ze 100% volkoren willen kopen.”

Toch is dat niet Vincents favoriete product, dat is namelijk te vinden tussen het banket.

“Oehh, dan ga ik denk ik wel voor het lemon cheesecake taartje.”


Vergeet het bericht niet te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bakker van het volk

mei 19, 2019