Bakkerij Renzema: De specialiteiten getest

Wanneer je in Amsterdam zoekt naar donuts, kun je bij veel verschillende winkels terecht. Bij grote ketens, maar zeker ook bij de kleinere bakkerijen. Zo ook bij Bakkerij Renzema. Een vijfde generatie bakker die verschillende filialen beheert in Amsterdam en Amstelveen.

Tijdens mijn zoektocht naar de lekkerste donuts, kwam Bakkerij Renzema op mijn pad. De bakker die zo’n groot assortiment heeft, dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Na mijn interview met de eigenaar van de bakkerijen, Remko Renzema, heb ik gekozen voor de volgende producten: een appeltaart, croissantjes (de favoriet van bakker Renzema zelf) en uiteraard een paar donuts. De donuts zijn verkrijgbaar in de smaken banaan, chocola en suiker. De chocoladedonut was op het moment dat ik in de bakkerij stond uitverkocht.

Een frisse appeltaart voor bij de thee

Laten we het als eerste hebben over de appeltaart. In mijn interview met Remko Renzema, gaf Renzema aan dat de bakker heel goed is in het bakken van appeltaarten. Dat moest ik uiteraard zelf testen. Een kleine appeltaart kostte me €10,25, maar dat was het zeker waard. De taart smaakt fris en heeft een goede korst. De taart is goed gevuld met appel, het is geen bal deeg die je naar binnen probeert te werken. Zeker geen verkeerde aankoop dus.

Dan hebben we de croissantjes. Omdat dit het favoriete product van de bakker is, moest ik ze zeker proberen. Ook hier kun je op het woord van de bakker vertrouwen. De croissantjes waren krokant van buiten en boterzacht aan de binnenkant. De croissantjes gaan enorm goed gepaard met een beetje (of een hele hoop 😉) jam. Een croissantje kost €1,25.

Renzema Producten
Renzema Producten
Renzema Producten
Renzema Producten
previous arrow
next arrow

Donuts in Amsterdam-Zuid

Uiteraard moeten de donuts getest worden, daarom zijn we natuurlijk hier. Zoals ik al eerder meldde waren de chocoladedonuts op en koos ik dus voor de banaan- en de suikerdonut, laten we met de eerste beginnen. De banaandonut (€1,45) was niet mijn favoriet. Hoewel de banaansmaak goed te proeven was, smaakte de donut zelf een beetje oud. Met de suikerdonuts (€1,15) had ik een geheel andere situatie. Toen ik mijn tanden zette in de suikerdonut, verscheen er een lach op mijn gezicht. De donut was zacht, luchtig en heerlijk zoet. De suikerdonut is dus zeker een aanrader.

Conclusie

Al met al, zijn de producten van Bakkerij Renzema enorm smakelijk. De appeltaart was fris, de croissantjes waren luchtig en krokant, de banaandonut viel tegen (het kan zijn dat ik een ongelukkige donut had), maar de suikerdonut bracht het allemaal weer terug. Als je dus op zoek bent naar verschillende lekkernijen, kun je zeker goed terecht bij Bakkerij Renzema. Zoek je de beste donuts, dan is dit niet de beste plek, tenzij je houdt van suikerdonuts die zijn namelijk verrukkelijk.


Vergeet het bericht niet te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *