Donut Express: donuts van de kraam

In de drukbezochte Markthal in Rotterdam zijn heel wat verschillende etenskraampjes te vinden. Van Aziatisch eten tot snoepkramen tot fruitstalletjes. Aan het einde van de hal, afhankelijk van de ingang die je neemt uiteraard, vind je Donut Express. Een kraam waarnaar je ogen meteen toe worden getrokken door alle kleuren die in de vitrines liggen. Maar zijn ze ook lekker?

Na kort nadenken maakte ik een keuze uit vier donuts. Ik pakte mijn pinpas om te betalen, echter werd me vriendelijk verteld dat ik niet kon pinnen. Toen zag ik het, een bordje waarop een kruis staat door een pinlogo. Oeps! Toen ben ik dus maar naar huis gegaan, want contanten had ik niet. Geintje natuurlijk. De verkoopster hield mijn bestelling achter, zodat ik wat geld kon halen uit de pinautomaat een stukje verderop.

De keuzes werden vooral gemaakt op welke donuts het leukste leken, uit de interactie met de verkoopster kwam ik niet veel verder. Uiteindelijk vielen mijn keuzes op een donut met paarse spikkels en zilveren decoratie, een oranje met gouden decoratie, een met blauwe hagel en tot slot een enorm interessante Oreodonut, die niet rond maar vierkant is. Onder andere waarom het mijn aandacht greep. Ik houd ook enorm van Oreo’s, dus win-win zou ik zeggen.

Express producten
Express producten
Express producten
Express producten
previous arrow
next arrow

Donuts in de markthal in Rotterdam

Laten we beginnen met de paarse donut. Paars is mijn favoriete kleur, maar jammer genoeg was dit niet mijn favoriete donut. Hoewel de donutzelf zacht en luchtig is, is er weinig speciaal te vinden aan de donut anders dan de decoratie. De glazuurlaag is dun, de hagel is vrolijk, maar zoet. De zilveren balletjes hebben een krokante omhulling en geven daarom een bite aan de donuts. Dat was eigenlijk het enige wat enigszins bijzonder is aan de donut.

De oranje donut met gouden decoratie is precies hetzelfde als zijn paarse vriend, alleen met een andere kleur verf. Eetbare verf natuurlijk. Opnieuw niet heel bijzonder dus. Misschien doet de blauwe hageldonut het anders. Jammer genoeg ook niet. Opnieuw is de glazuurlaag dun en naast een leuk kleurtje is er niet veel te proeven aan de donut dan zoetigheid. Dan blijft er nog één donut over.

De donut waar ik de meeste hoop voor had, de Oreodonut, was apart door zijn vierkante vorm. Voeg daar een mini-Oreo aan toe en je zou een geweldige sensatie moeten proeven, maar weer kwam de donut te kort. Ik val in herhaling, sorry daarvoor, maar de glazuurlaag was dun en had weinig smaak. Hetgeen waar nog een beetje smaak uit kwam, waren de stukjes chocolade op de donut, dat was eigenlijk alles.

Beoordeling

Bij het zien van Donut Express werd ik enthousiast. Alle kleuren die er te vinden zijn, zijn aantrekkelijk voor het oog en trekken je meteen naar de kraam toe. Echter, zijn de donuts naast hun mooie uiterlijk niet heel bijzonder. Hoewel de donutzelf goed was, was de decoratie nagenoeg smakeloos. Hierdoor waren de kwalitatief goede donuts, voor mij, een beetje teleurstellend.


Vergeet het bericht niet te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *