Donuts + Bagels

Donuts + Bagels: Donuts uit the underground

Toen ik langsging bij Donuts + Bagels moest ik eerst even zoeken. Voor iemand die niet heel bekend is met Rotterdam, is de locatie niet erg handig. Het filiaal bevindt zich namelijk in een metrostation. Er zijn bovengronds geen borden te vinden en dus is het even zoeken naar de donuts. Is dit een slecht teken?

Ik kwam bij het filiaal aan en was blij verrast met het aanbod van Donuts + Bagels. Hoewel de winkel niet heel groot is, er staan een paar stoelen om een tafel en de donuts staan in speciale vitrines. Toch liggen er in de vitrines tientallen donuts in verschillende kleuren, met verschillende toppings. Ik keek mijn ogen uit. Na een klein onderzoek besloot ik met 4 donuts naar huis.

Vanuit alle verschillende donuts koos ik uiteindelijk voor: aardbei met kokos, blauwe bes met witte chocolade, pistache met vruchtenhagel en een witte donut met aardbei crunch (rode suikerrotsjes). Het was een moeilijke keuze, maar ik heb toch gekozen voor de donuts die me het lekkerst leken. Vooral de aardbeidonut met kokos greep mijn aandacht en die moest dus zeker met mij mee naar huis.

Donuts + Producten
Donuts + Producten
Donuts + Producten
Donuts + Producten
previous arrow
next arrow

Donuts in een metrostation in Rotterdam

Als je wil weten wat ik van de aardbei-kokosdonut vond, zul je nog even moeten wachten, wat die ga ik bewaren tot het einde (sorry, not sorry). We gaan beginnen met de blauwe bes. Een donut die naast kleurrijk ook enorm lekker is. De blauwe bes smaak is zacht, niet overheersend, maar zeker wel aanwezig. De chocolade voegt naast een extra kleurtje, ook nog een zoete smaak toe.

Dan gaan we over op de pistache met vruchtenhagel. Een smaak die ik in eerste instantie niet goed kon plaatsen. Was het nou appel? Nee, dat kan niet. Misschien is het peer? Nee, dat is het ook niet. HET IS PISTACHE! Het is wonderbaarlijk hoeveel een kleur invloed kan hebben om de smaak die je proeft. Hoe dan ook, de donut was lekker. De donutzelf, als de eerdergenoemde en de hierna benoemde, is luchtig en valt niet zwaar op de maag. De vruchtenhagel voegt daarbij nog een leuk extraatje toe.

Vervolgens hebben we de aardbei crunch donut. Een donut waar ik zelf niet zo’n fan van ben. De suikerrotsjes voegen een goede bite toe aan de donut, maar maken de donut in mijn ogen veel te zoet. Laten dus snel verder gaan naar de laatste donut, de aardbei-kokosdonut. Echt een goede, onverwachte, donut. Het glazuur is zoet en je proeft de aardbei goed, voeg daarbij de kokosrasp en je hebt een compleet nieuwe ervaring. In mijn ogen echt een top donut.

Beoordeling

Concluderend, in de jungle van de donuts bij Donuts + Bagels heb ik een kleine selectie gemaakt die allemaal iets speciaals hadden. Hoewel er één donut was die ik niet geweldig vond, waren de andere drie een enorm succes. Zo erg dat ik niet kan wachten om weer terug te gaan om nog een paar andere donuts te proberen. Nu is de vraag: bij welk station moest ik ook alweer naar beneden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *