Donuts & Co: Unieke donuts in de stad

Het is even zoeken, maar in een steegje, midden in het centrum van Den Haag zit een klein café genaamd Donuts & Co. Voor de zaak zit een man op een bankje te genieten van een kopje koffie. Ik stap binnen in een minimaal gedecoreerde zaak. Wat mij wel meteen opvalt, de donuts. De grootte, de kleuren. Die moest ik proberen.

Geobsedeerd door de kleuren, maak ik mijn keuzes. Voordat de medewerker me hielp, vroeg hij of ik extra uitleg wilde. Er waren geen bordjes en dus maakte ik mijn keuzes enigszins blind. De medewerker blijkt de (nieuwe) eigenaar te zijn en staat te popelen om me alle smaken uit te leggen en wat fijn dat ik dat toch maar heb gedaan, want de smaken waren enorm uniek.

Van matcha, naar passievrucht en van hibiscus naar bacon. Allemaal hele bijzondere smaken die ik nog niet eerder heb gezien in donutvorm. Mijn eerdere keuzes bleven staan, er kwam er zelfs eentje bij. Uiteindelijk ging ik naar huis met drie donuts: hibiscus, vanille en passievrucht. Elke donut werd verpakt in een kartonnen doosje, eenzelfde doosje als een hamburger, waardoor elke donut veilig de tocht naar huis kon maken.

Donuts & Producten
Donuts & Producten
Donuts & Producten
previous arrow
next arrow

Zoektocht naar de beste donuts in Den Haag

Toen was het tijd voor het moment waar ik op gewacht had, het is tijd om een hap te nemen van de, enigszins, grote donuts. Beginnend met degene waarnaar ik het meeste uitkeek: de passievrucht. Hoewel de glazuurlaag niet heel dik is, proef je de passievrucht meteen. Hij is zoet en fris. De smaak is sterk, maar niet storend. De donut zelf is vettig en lijkt eigenlijk wat meer op een oliebol. Een goede oliebol wel, een luchtige oliebol die niet te zoet is. Maar niet te min een oliebol.

Vervolgens ging ik over op de hibiscus. Een donut die volgens de eigenaar een framboos-achtige smaak moet hebben. En deze kreeg ik zeker. Het is een lekkere, zoete smaak. Omdat de donut niet zoet is, wordt de zoetigheid van het glazuur enorm verminderd. Hoewel ik nog nooit eerder een hibiscusdonut heb gezien, laat staan gegeten, is dit zeker een goede combinatie die ik graag meer langs wil zien komen.

Tot slot eindigde ik met een ‘simpele’ vanilledonut. Omdat ik enige tijd bezig was met de andere donuts en omdat ik een paar foto’s moest maken, had ik hem in de koelkast gelegd. Voor mij was dat zeker iets wat de donut lekkerder maakte. Weer hielp de glazuurlaag de smaak van de donut te verbeteren. De laag is niet heel dik, maar is gevuld met smaak en zeker niet te zoet.

Beoordeling

Al met al, zijn de donuts van Donuts & Co niet mijn favoriet. Ik ben niet zo’n grote fan van oliebollen en dit is eigenlijk meer een luxe oliebol. Hoewel de donuts afstammen van de oliebollen, zijn er op dit moment betere alternatieven. Wat ik wel enorm waardeer zijn de unieke smaken die Donuts & Co biedt. Elke smaak is sterk en vind je waarschijnlijk nergens anders.


Vergeet het bericht niet te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *