Rene’s Croissanterie: Authentiek in het centrum

Midden in de stad kun je bij vele verschillende bedrijven terecht voor donuts. Dolce & Gelato, Dunkin’ Donut en nog vele andere grote ketens. Geen van de bedrijven zijn zo gevestigd in de stad, in de Damstraat om precies te zijn, als Rene’s Croissanterie. Ik ging langs om hun donuts te testen.

Rene’s Croissanterie heeft naast een lange geschiedenis met de stad, een hele lange geschiedenis met donuts. Deze moest ik natuurlijk testen voor de website. In de etalage lagen twee verschillende soorten, glazuur en suiker. Ik vroeg naar beide, daar werd me gewezen op de nog extra varianten in de koeling. Blij verrast besloot ik nog een chocolade-kokos donut erbij te nemen. Om mijn bestelling af te ronden koos ik nog een stuk appeltaart, omdat de eigenaren hun gebak zo aanprezen.

Laten we beginnen bij het laatste item, de appeltaart. De appeltaart was niet goedkoop, zoals vele andere producten bij Rene’s Croissanterie. Dit heeft uiteraard te maken met de locatie van de bakkerij. Voor de appeltaart vond ik het persoonlijk niet waard. De appeltaart is enorm lekker, er zitten flinke stukken appel in en is verzadigd met een goede hoeveelheid kaneel (waar ik overigens een echte fan van ben). Maar om zo’n bedrag te betalen voor een stukje appeltaart, durf ik hem niet aan te raden.

Rene’s producten
Rene’s producten
Rene’s producten
previous arrow
next arrow

De lekkerste donut in Amsterdam?

Dan gaan we over op de producten waarvoor we hier natuurlijk zijn, de donuts. Zoals al eerder gezegd, ben ik gegaan voor glazuur, suiker en choco-kokos. Over alle donuts zelf kan ik heel kort zijn. De donuts zijn luchtig en licht, en vallen daardoor dus niet zwaar op de maag.

Als we gaan kijken naar de smaken, kan ik je zeggen dat de suikerdonut zeker een goede investering is. De donut is ondergedompeld in suiker, maar is des ondanks niet extreem zoet. Het is voor mij een perfecte balans van een zoete buitenkant, die wordt geneutraliseerd door de donut zelf. Dan hebben we de glazuurdonut. De donut heeft een enorm dikke laag glazuur, voor mij zeker een pluspunt. Toch is de laag niet te overheersend of te zoet. Weerom weer een goede balans.

Tot slot hebben we de choco-kokos donut, misschien wel mijn favoriet. Toen ik mijn tanden voor het eerst in de donut zette, kon ik de chocolade horen kraken. Een beetje zoals een magnumreclame. Voeg hierbij de knapperige kokossnippers en je hebt in mijn ogen een perfecte hit te pakken. Voor mij was de kokosdonut zeker het geld waard.

Beoordeling

Al met al, zijn de donuts van Rene’s Croissanterie een paar van de beste donuts die je kunt vinden in Amsterdam. Omdat de zaak midden in de stad is gevestigd, zul je hier uiteraard voor betalen, maar in mijn ogen is het zeker geen weggegooid geld. In tegendeel zelfs. Als je langsgaat, vraag dan zeker naar de kokosdonut, want deze zal echt een hoogtepunt van de dag zijn.


Vergeet het bericht niet te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *