Vinny’s Bakery

Vinny’s Bakery: Alleen op een eiland

Op IJburg is over het algemeen niet heel veel te beleven. Wel is er een leuke bakkerij, Vinny’s Bakery. Wanneer je de bakkerij binnenstapt zie je wanden vol brood en vitrines vol kleurrijke lekkernijen. Hoewel het er allemaal heel leuk uitziet, hoeft dat natuurlijk niets te zeggen over de smaak en kwaliteit van het product. Ik ging dat dus uitzoeken.

Hoewel eigenaar Vincent in ons gesprek aangaf dat de Lemon Cheesecake zijn favoriet is, ben ik uiteindelijk toch gegaan voor de New York cheesecake. Een lekkernij die ik niet vaak eet, maar op dat moment erg veel zin in had. Tip aan mijzelf: Nooit een bakkerij binnenstappen op een lege maag. Naast de cheesecake heb ik uiteraard een paar donuts meegenomen.

Bij Vinny zijn drie donuts €3,50 en dus koos ik drie donuts uit om mee naar huis te nemen. Ik koos voor een witte met feestelijke hagel, een iconische roze donut met roze hagel en een blauwe met discodip. Al met al, een geweldige combinatie van leuke kleuren. Maar zoals ik al eerder heb gezegd, leiden de leuke kleuren ook tot een goed product?

Vinny’s producten
Vinny’s producten
Vinny’s producten
Vinny’s producten
previous arrow
next arrow

Feestelijke donuts op Amsterdam IJburg

Laten we beginnen bij de New York Cheesecake. De punt kostte me €2,50 en was elke cent waard. Voor mij kunnen cheesecakes soms een beetje een misser zijn. Wanneer de smaak van de roomkaas te sterk is, vind ik ze niet lekker. Bij Vinny was dit zeker niet het geval. De taart was vol, had een lichte citroen ondertoon en misschien proefde ik ook in de verte wat witte chocolade. De bodem was dun, maar wel vol van smaak. Ik kon niet van de taart afblijven.

Met een goed gevoel begon ik aan de donuts, de witte donut om precies te zijn. De donut heeft een goede laag glazuur over de donut. De laag is zoet, maar niet te. De hagel is wat harder waardoor je ook nog eens iets hebt om op te knabbelen. Waar sommigen het simpel doen en de plank misslaan, doet Vinny dat niet. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de blauwe donut. We weten allemaal hoe discodip smaakt, verspreidt ze over een donut met een goede laag galzuur en het feestje kan beginnen.

Tot slot hebben we dan de roze donut. Een aardbeiendonut, die net als zijn broertjes versierd is met vruchtenhagel. Net als de eerdergenoemde donuts, heeft ook de roze variant een goede glazuurlaag, dit keer met een vleugje aardbei. Niet te overheersend en ook niet zo’n nep aardbei smaak die je misschien wel kent van andere producten. Het is een combinatie van kleur, smaak en textuur. Een hele goede combinatie.

Beoordeling

Concluderend, de donuts van Vinny zijn goed, erg goed. Het simplisme wordt uitgelicht en er wordt een homerun mee geslagen. De donuts zijn lekker, niet te overheersend en hebben een lekkere versieringen om het avontuur af te sluiten. Voeg daar de New York Cheesecake aan toe, een taart met een volle, rijke smaak, waar ik niet genoeg van kon krijgen. Dan kun je toch wel zeggen dat Vinny een van de betere banketbakkers van Amsterdam is!


Vergeet het bericht niet te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *